Kupujte domače

Skuhajte si kosilo iz lokalno pridelanih sestavin. Za spominek izberite umetnino lokalnega umetnika. V središču Preddvora domači kmetje, pridelovalci in umetniki občasno ponujajo svoje pridelke ter izdelke na stojnicah naše Kmečke tržnice. Na njihovih kmetijah, v delavnicah in ateljejih pa je njihova ponudba na voljo ves čas. Le pokličite jih prej, da lahko pravočasno preverijo svoje zaloge in so ob vašem obisku doma.

ZT Preddvor - Trgovina s spominki

ZT Preddvor - Trgovina s spominki

Da bodo lepi spomini na Preddvor trajali dlje, imamo na policah trgovine s spominki večino izdelkov naših domačih ustvarjalcev: panjske končnice, domači med in ostale čebelje dobrote, ročno izdelan nakit ter še vrsto drugih izdelkov, ki vas bodo spomnili, da bi bilo Preddvor lepo še kdaj obiskati.

Čebelarstvo Kokl

Čebelarstvo Kokl

Več generacij družine Kokl je klasično čebelarjenje in prodajo vseh vrst medu ter ostalih čebeljih proizvodov razširilo na čebelarski turizem. V ponudbi imajo tako še strokovno vodenje skupin, ogled čebelarstva in čebelarskega muzeja, degustacije medu in čebeljih proizvodov, naravoslovne dneve za vrtce in šole ter čebelarske delavnice.

Čebelarstvo Okršlar

Čebelarstvo Okršlar

Bogato pašo na obrobju gozdov pod Svetim Jakobom v čebelarstvu Okršlar kombinirajo še z gozdno pašo v gozdovih Jelovice in Logaške planote. V svoji ponudbi imajo gozdni, cvetlični, akacijev in lipov med, dopolnjujejo pa jo tudi s svežim in sušenim cvetnim prahom, čebeljim voskom, občasno tudi propolisom.

Potoče 42, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Čebelarstvo Zadnikar

Čebelarstvo Zadnikar

Beekeeping has been a way of life for the Zadnikar family for more than a decade. In addition to beehives on the home meadow, they also have a mobile unit with which they move to Goriška Brda and other Slovenian places with pristine nature. They offer flower, forest, chestnut, linden, acacia and spruce honey along with pollen, wax and propolis.

Belska cesta 57, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr’ Drčaj

Kmetija Pr’ Drčaj

Gojenje industrijske konoplje je že deset let osnovna te mikro kmetije. Celoten postopek od setve in žetve pa do sušenja na domačem skednju poteka ročno in povsem ekološko. V svoji ponudbi imajo nadvse kakovostno konopljino smolo, ki krepi imunski sistem, blagodejno vpliva na telo in ima mnoge pozitivne učinke na zdravje.

Tupaliče 25, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr’ Krč

Kmetija Pr’ Krč

Andreja Markič je na razstavi Dobrote slovenskih kmetij za svojo skuto prejela najvišjo oceno. Skuta z njene kmetije se tako ponaša z znakom kakovosti, najvišjim priznanjem za prehranske izdelke slovenskih kmetij.  Poleg odlične skute imajo na kmetiji v ponudbi tudi mleko in jajca.

Bašelj 16, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr' Mavšč

Kmetija Pr' Mavšč

Kmetija stoji v središču Preddvora in ima v ponudbi odlična domača kokošja jajca, s katerimi si obiskovalci lahko postrežejo kar iz jajcemata. Njihove kokoši bivajo v razkošnem hotelu ob poljski poti proti vasici Breg ob Kokri. Ljubitelje jedi z ražnja navdušujejo tudi s ponudbo jagenjčkov.

Dvorski trg 20, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr’ Mešan

Kmetija Pr’ Mešan

Osnovna dejavnost kmetije je živalim prijazna, prosta reja govedi, kar pomeni, da se njihove živali v toplih mesecih svobodno gibljejo po domačih pašnikih. Obiskovalci si lahko z mlekom postrežejo na mlekomatu. V ponudbi imajo tudi mlečne izdelke, jajčka kokoši hlevske reje, domače hrenovke in suhe goveje salame.

Bašelj 20 A, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr’ Strniš

Kmetija Pr’ Strniš

The fields, meadows and forests of this family farm have been the main and only source of livelihood for many generations. Their primary activities are livestock farming and agriculture. Visitors to their farm can fill their cellars, pantries and refrigerators with potatoes, garlic and onions.

Nova vas 5, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr’ Težič

Kmetija Pr’ Težič

Kmetija z izdelavo mlečnih izdelkov po tradicionalnih postopkih: mladi siri z različnimi dodatki (orehi, suho sadje), jogurti različnih okusov (vanilija s čokolado, borovnica) in skuta. Vsako prvo soboto v mesecu ponudijo domač kruh iz krušne peči, po predhodnem naročilu pa tudi posebne vrste krušnih izdelkov in piškote.

Mače 5, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Kmetija Pr’ Žulc

Kmetija Pr’ Žulc

Mlada družina se je iz klasične živinorejske panoge svojih prednikov preusmerila v pridelavo in predelavo žit. V njihovi ponudbi so pšenični, polnozrnati in koruzni zdrob, prosena in ajdova kaša, v domačem mlinu pa pridelajo moko vseh vrst: ajdovo, pirino, krušno, polnozrnato pšenično, črno, rženo in koruzno.

Srednja Bela 21, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Ekološka kmetija Pr’ Vaškarjə

Ekološka kmetija Pr’ Vaškarjə

Kmetija ima že več kot desetletje status ekološke kmetije in se nahaja tik pod cerkvijo Svetega Lovrenca. Na travniku ob njej obiskovalce razveseljujejo trije oslički. Na kmetiji se ukvarjajo predvsem z živinorejo oziroma ovčjerejo, v ponudbi pa imajo kokošja jajca ekološke pridelave.

Cvetličarna Lokvanj

Cvetličarna Lokvanj

Družinska cvetličarna s ponudbo rezanega cvetja, ki ga za vse vrste priložnosti lično aranžirajo v šopke in ikebane. Ob praznikih in posebnih priložnostih so s cvetličnimi aranžmaji prisotni tudi na stojnici v središču Preddvora. V svoji ponudbi imajo še lična darilca; od vazic do umetniških del različnih ustvarjalcev.

Pungart 1, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Cvetličarna Urška

Cvetličarna Urška

V cvetličarni pripravljajo vse vrste cvetličnih aranžmajev, od poročnih in naprsnih šopkov do aranžiranega rezanega cvetja ter ikeban za vse vrste priložnosti. V ponudbi imajo tudi pestro izbiro lončnic in darilnega programa. Nadvse domiselni in izvirni so pri aranžiranju prostorov za vse vrste prireditev in poročnih avtomobilov.

Mehke šape, ročna izdelava copat iz domače ovčje volne

Mehke šape, ročna izdelava copat iz domače ovčje volne

Unikatni, ročno izdelani filcani copati so narejeni iz popolnoma naravnega materiala, napredene česane ovčje volne. Ovčja volna je odličen naravni izolator, saj ohranja telesno temperaturo, omogoča dihanje in vpija odvečno vlago. Copati so prijetni na otip, mehki, udobni, topli in ozaljšani z ljubkimi dekorativnimi elementi.

Slikar Franc Guček Guči

Slikar Franc Guček Guči

Slikar, ki je s svojim slikarskim talentom doslej ustvaril več kot deset tisoč slik na vseh vrstah slikarskih podlag. Naslikal je stotine portretov in s freskami obogatil vrsto javnih ter zasebnih objektov. Imel je več kot petdeset samostojnih razstav, sodeloval na številnih domačih in tujih skupinskih razstavah ter vodil risarske delavnice doma in v tujini. 

Novljanska cesta 5, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Slikar Tomaž Rehberger Rehi

Slikar Tomaž Rehberger Rehi

Izdelki domače in umetnostne obrti s certifikatom, ki ga je strokovna komisija utemeljila z besedami: vrhunske poslikave so dobrodošlo kakovostno presenečenje v tej zvrsti rokodelske dejavnosti v Sloveniji. Umetnikova najljubša področja so poslikava panjskih končnic, fresk in skrinj. Večino izdelkov naredi po naročilu.

Zgornja bela 61, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>