Vrzite trnek in uživajte

Ribiče povezujejo ljubezen do narave, voda, ribolov in druženje. Vse te užitke jim pri nas nudita reka Kokra s slikovitimi prodišči in jezero Črnava s čudovito gorsko kuliso. Izredna čistost obeh voda je razlog za njun nadvse pester živalski in rastlinski svet. 

Kokra je ena največjih slovenskih gorskih rek. Hudourniški zgornji in srednji tok spadata v območje Natura 2000 in sta z naravovarstvenega vidika še posebej zaščitena. V tem delu reke živita predvsem avtohtona potočnica in umetno vnesena šarenka, niže od preddvorskega jezu proti Kranju pa se nahajata tudi lipan in klen. V Kokri je dovoljeno muharjenje z umetno muho.

V jezeru Črnava se nahajajo klen, potočna postrv in šarenka. Pri lovu je treba upoštevati lovno obdobje za posamezno vrsto. Dovoljen je lov z blestivko, potezanko, silikonsko vabo, umetno muho in voblerjem, možni pa so lov iz čolna, muharjenje in vijačenje. V jezeru se nahaja tudi plemenska jata lipana. Lov na to vrsto v jezeru ni dovoljen.

Nakup ribiške dovolilnice je možen le preko spleta.

 Dovoljen je lov z blestivko, potezanko, silikonsko vabo, umetno muho in voblerjem, možni pa so lov iz čolna, muharjenje in vijačenje. V jezeru se nahaja tudi plemenska jata lipana. Lov na to vrsto v jezeru ni dovoljen.