Več kot navadni sprehod

Kako dolgo pa že rastejo ta ogromna drevesa? So po tej poti nekoč resnično tovorili morsko sol? Smo dovolj spretni, da bomo zmogli odčarati štorklji? Uf, so naši predniki res živeli na takšnih višinah? Na sprehodih po naših tematskih poteh boste našli odgovore na ta in še mnoga vprašanja, ki se vam bodo porajala na poti skozi našo zgodovinsko in kulturno dediščino ter čarobno naravo.

Stara tovorna pot Možjanca-Kokra

Stara tovorna pot Možjanca-Kokra

Sprehodite se po poti, po kateri so naši predniki v 14. stoletju iz Kranja preko doline Kokre v Železno Kaplo tovorili železo in morsko sol. Pot je srednje zahtevna in vodi skozi neokrnjeno naravo s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi.

500 m
7 km
2 h 30 min
Zahtevnost:
Stara tovorna pot Kokra-Celarjev most

Stara tovorna pot Kokra-Celarjev most

V preteklosti so pot poleg tovorjenja uporabljali tudi za romanja ter za stike z domačini na odročnih predelih. Pot je nezahtevna in vseskozi vodi skozi neokrnjeno naravo. Občasno se odpre in ponudi poglede na Kamniško-Savinjske Alpe. 

600 m
8 km
3 h
Zahtevnost:
Skrivnosti preddvorskih štorkelj

Skrivnosti preddvorskih štorkelj

Tematsko orientacijska pot Skrivnost preddvorskih štorkelj vas bo popeljala skozi čarobni gozd, v katerem je skrita skrivnostna zgodba uročenih preddvorskih štorkelj. Odkrijte, kako sta naši štorklji povezani z grofom in grofico, nagajivim vranom Franom ter prečudovitimi preddvorskimi hribi.

50 m
1-1,5 km
1-2 h
Zahtevnost:
Gamsova pot

Gamsova pot

Pot je umeščena pod mogočni Storžič, na katerega pobočjih se pasejo gamsi. Pot povezuje pomembno kulturno dediščino, saj boste ob zgornjem toku potoka Belca odkrili, kje so nekoč živeli stari Slovani in uživali v razgledu na dolino ob cerkvici Sv. Lovrenca.

300 m
6,4 km
2 h
Zahtevnost: