S kolesom na okrog

Rekreativnim kolesarjem so na voljo številne kolesarske poti, ki vodijo skozi vasice in gozdove, čez travnike in polja s čudovitimi pogledi od Julijskih do Kamniško-Savinjskih Alp. Tudi gorski kolesarji imate pri nas svoj teren. Izposojo koles ima v ponudbi večina lastnikov namestitev, električna kolesa pa si lahko izposodite tudi v naši pisarni. Priljubljeno zbirališče gorskih kolesarjev je Guesthouse & Pizzerija Urša, kjer vam bodo z veseljem pomagali s kolesarskimi predlogi in nasveti.

Kolesarske povezave pod Storžičem

Kolesarske povezave pod Storžičem

Kolesarske povezave so namenjene rekreativnim kolesarjem, saj vodijo med travniki in polji z osupljivim pogledom na gorsko kuliso. Poti so speljane po manj prometnih cestah, ki vodijo skozi naselja, v katerih imate odlično priložnost spoznavanja lokalne kulinarike.

523 m
27, 9 km
1 h 45 min
Zahtevnost:
Od jezera do jezera

Od jezera do jezera

Med cestnimi kolesarskimi navdušenci velja za najlepšo »specialkarsko« pot na Gorenjskem. Med potjo je kar nekaj kolesarskih počivališč, kjer si lahko oddahnete. Pot poteka po glavni cesti, zato svetujemo, da se na izlet odpravite med tednom, ko je cesta manj prometna.

593 m
22,9 km
1 h 30 min
Zahtevnost:
Pot okoli parka Brdo

Pot okoli parka Brdo

Pot okoli parka Brdo je nezahtevna, primerna prav za vsakogar. Večinoma je speljana izven prometnih cest, postreže z naravno senco, pogledi na bližnje gore, vmes pa si noge lahko pretegnete na sprehodu skozi čudovit park Brdo.

213 m
13,9 km
1 h
Zahtevnost:
Preddvor – Možjanca – Štefanja gora – Preddvor

Preddvor – Možjanca – Štefanja gora – Preddvor

Zelo razgibana trasa vodi po asfaltirani cesti skozi idilično dolino Štefanje Gore, mimo številnih naravnih in kulturnih znamenitosti, kjer si lahko malce oddahnete ali pa se okrepčate pri enem izmed številnih gostinskih ponudnikih.

407 m
20 km
1 h 30 min
Zahtevnost: