Zimske radosti

Zima je čas, ko narava počiva, kar pa ne velja za vse ljubitelje zimskih radosti. Sončno vreme in bela pokrajina kar kličeta po aktivnih zimskih doživetjih, ki jih v Preddvoru z okolico res ne manjka.

Bližnje gore, s svojimi nedotaknjenimi sneženimi pobočji, ponujajo odlične pogoje za turno smučanje. Za smuko izven urejenih prog je še toliko bolj pomembno, da skrbno načrtujete svoj izlet. Enako velja za zimske gorske vzpone. Za manj zahtevne priporočamo vzpon na bližnje hribčke ali pa le sprehod čez zasnežene travnike.

Če so zime dovolj mrzle in se temperatura za več dni spusti pod ničlo, jezero Črnava prekrije ledena skorja, ki je z gorsko kuliso v ozadju pravi raj za drsalce.

Le nekaj kilometrov od Preddvora se nahaja visokogorsko smučišče Krvavec, od koder sega osupljiv pogled na okoliške gore in dolino pod seboj. Smučišče ponuja 30 km odlično pripravljenih prog na naravnem in kompaktnem snegu, primerno za vse ljubitelje smučanja in ostalih zimskih aktivnosti. 

V bližnjem Jezerskem pa bodo prišli na svoj račun ljubitelji teka na smučeh, kjer ima tovrstna rekreacija že dolgo zgodovino. 

Vsekakor pa ne smemo pozabiti, da je varnost na prvem mestu. V gore se podajajte z ustrezno opremo, pozorno spremljajte vremenske razmere in upoštevajte svoje telesne zmožnosti, saj se razmere lahko kaj hitro spremenijo.