Doživite naše gostoljubje

Razvajanje v hotelu ali penzionu, najem sodobnega apartmaja, bivanje v sanjski počitniški hišici, čar kmečkega turizma, nočitve v gorskih kočah, romantika v glamping hiškah. V vseh letnih časih so pri nas na voljo nadvse raznolike oblike namestitev. Poleg urejenosti, čistoče, varnosti in udobja imajo še en pomemben skupni imenovalec: gostoljubne in srčne gostitelje.

Hotel Oskar Zaplata

Hotel Oskar Zaplata

Lične, v tipično alpskem stilu opremljene sobe in restavracija s teraso, od koder pogled seže vse od Julijskih do Kamniško-Savinjskih Alp, gostom hotela dajejo občutek udobja in domačnosti. Restavracija hotela Oskar Zaplata slovi predvsem po divjačinskih jedeh in domači slovenski kuhinji.

Počitniška hiša Red Deer

Počitniška hiša Red Deer

Luksuzna, prostorna, moderno opremljena hiša z velikim vrtom stoji blizu gozda, tik nad šumečim potokom Bistrica, ki napaja jezero Črnava. Velik vrt z obilo naravne sence nudi čudovit pogled na bližnje gore, na prostorni terasi pa najdete tudi prostor za žar. Tudi s hišnimi ljubljenčki ste dobrodošli.

Počitniška hiša skrivni košček nebes ob reki

Počitniška hiša skrivni košček nebes ob reki

Prenovljena, 200 let stara hiška stoji čisto na samem, tik ob reki Kokri. Hiško in velik vrt si obiskovalci delite le z metulji, pticami in zvoki reke, do katere imate zaseben dostop. Na vrtu sta prostor za žar in viseča mreža, otroci pa bodo navdušeni nad gugalnico. Pozimi gostje lahko uživate v snežni idili ob prijetni toploti kamina.

Počitniška hiška Pr’ Zajc

Počitniška hiška Pr’ Zajc

Očarljiva hiška je obnovljena in opremljena v tradicionalnem slogu ter ima svojo plažo ob reki Kokri. Šumenje reke, velik vrt, prostor za piknik in ognjišče vas odnesejo v drugo dimenzijo. Z lesenih balkonov hiška nudi čudovit pogled na gore in šumečo reko. V hladnejših dneh za romantične večere poskrbi ogenj v kaminu dnevne sobe.

River House Hrib

River House Hrib

Prostorna, moderno opremljena pravljična hiška ima lastno plažo ob reki Kokri in velik vrt z obilo naravne sence. Ob vrtu je razkošna letna kuhinja, ob reki pa prostor za piknik in romantično posedanje ob ognju. V kuhinji vas pričakajo tudi obložene police shrambe in hladilnika. Vaš gostitelj bo svetovni prvak in nosilec številnih rekordov v jadralnem padalstvu.

Riverside Chalet Barbara

Riverside Chalet Barbara

Prikupna, retro opremljena hiška ima poleg lastne plaže ob reki Kokri tudi bazen. Na velikem ograjenem vrtu z obilo naravne sence je tudi prostor za piknik in večerno posedanje ob ognju. V hladnejših dneh je središče dogajanja dnevna soba z jedilnico in romantičnim kaminom. Hišni ljubljenčki ste dobrodošli.

Apartma Lipar

Apartma Lipar

Prijazna, lepo urejena apartmaja se nahajata na robu vasi in sta od središča Preddvora oddaljena le nekaj korakov. Gostom je na voljo zajtrk, obroke pa si v dobro opremljeni kuhinji lahko pripravite tudi sami. Hiša je obdana z zelenjem in sadnimi drevesi. Vrt, na katerem je tudi prostor za piknik, ima čudovit pogled na Storžič in okoliške gore.

Apartmaji Nikolaj

Apartmaji Nikolaj

Apartmaji Nikolaj so odlična izbira za tiste, ki iščejo udobno, sodobno in naravno bivanje v idiličnem okolju z osupljivim razgledom na gore. Tu boste zagotovo ustvarili nepozabne spomine na svoj dopust v Sloveniji.

Apartmaji Rozalija

Apartmaji Rozalija

Apartmaji se nahajajo v dveh novih počitniških hišah tik ob gozdu. Čudovite terase nudijo mir, ki ga zmoti le ptičje petje. Gostom so na voljo štirje opremljeni apartmaji, ki sprejmejo do šest oseb, za krajši postanek pa sta namenjena dva studia za do dve osebi. Vsak apartma ima svojo teraso in prostor za peko na žaru.

Apartma Zupan

Apartma Zupan

Apartma se nahaja v Bašlju pri Preddvoru in ponuja čudovit razgled na Storžič in Triglav. Z dvema spalnicama, prostorno dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico in skupnim vrtom je kot nalašč za sprostitev. Ponuja tudi zasebno parkirišče in brezplačni brezžični internet. Idealno za ljubitelje narave, ki iščejo miren umik.

Okrepčevalnica in apartmaji Seljak

Okrepčevalnica in apartmaji Seljak

Tradicionalno opremljeni apartmaji se nahajajo v središču Preddvora. Tik ob njih je priljubljena domača okrepčevalnica, kjer ste deležni odlične domače kuhinje. Med specialitetami nudijo tudi postrvi iz bližnje ribogojnice. V bližini apartmajev so trgovina, pošta in zdravstveni dom, le nekaj korakov stran stoji tudi nedavno obnovljen grad Dvor.

Pizzerija & Guesthouse Urša

Pizzerija & Guesthouse Urša

Lično urejene sobe imajo vsaka svojo kopalnico in skupni prostor z dobro opremljeno kuhinjo. Gostišče je priljubljeno zbirališče gorskih kolesarjev in jadralnih padalcev. Terasa, na kateri gostom postrežejo z okusnim zajtrkom, kasneje lahko tudi s kosilom ali z večerjo, ima čudovit pogled na gore in jezero Črnava.

Glamping Bizjak

Glamping Bizjak

Lesene glamping hiške stojijo v pravljičnem parku z ribnikom in pogledom na gore. Poleg razvajanja z domačim zajtrkom so vam na voljo tudi finska savna in zunanje lesene kadi. Nad parkom je znana domača gostilna s častitljivo 200-letno tradicijo.

Camping & Glamping Grintovec

Camping & Glamping Grintovec

Razkošni leseni šotori Camping&Glamping Grintovec se nahajajo v mirnem objemu gozda pod vznožjem najvišje gore Kamniško-Savinjskih Alp. Cesta do glampov je večinoma asfaltirana in omogoča dostop tudi avtodomom. V bližini so reka Kokra, izvir potoka, številna gorniška izhodišča in družinske poti. Camperstop: trenutno so na voljo 4 mesta - znotraj kamp kompleksa kot parkirišča.

Glamping Oaza miru

Glamping Oaza miru

Oaza miru se nahaja nad najdaljšo slovensko vasjo Kokra, na planini s 1100 metri nadmorske višine. Planina je del gorske ekološke kmetije. Hiške stojijo popolnoma na samem, iz doline do njih vodi nekaj kilometrov dobro urejene gozdne ceste. Oskrbovane so s solarno električno energijo in solarnim ogrevanjem ter lastno zdravilno izvirsko vodo.

Turistična kmetija Majerček

Turistična kmetija Majerček

Kmetija se nahaja ob vznožju mogočnega Storžiča in ponuja sodobno opremljen apartmaja ter lične sobe. Terasa nad potokom Belca poleti nudi prijetno senco, dnevni salon s krušno pečjo pa romantičen ambient v zimskih večerih. V veliki jedilnici pripravljajo slavnostne pogostitve tudi za zaključene skupine.

Turistična kmetija Ušlakar

Turistična kmetija Ušlakar

Ušlakarjevi so skoraj poldrugo stoletje staro domačijo preuredili v apartmajsko hišo. Stoji na robu vasi in ima čudovit pogled čez breško polje proti Preddvoru in Kamniško-Savinjskim Alpam. Poleg štirih apartmajev se v hiši nahaja še skupni prostor s krušno pečjo. Kuhinja slovi po odličnih domačih jedeh.

Planinski dom na Kališču

Planinski dom na Kališču

Na 1534 metrih nadmorske višine stoji dom s čudovitim razgledom na dolino in okoliške gore. Tik nad njim se dviga veličastni Storžič. Kališče je odlično izhodišče za lažje planinske izlete do vrste sosednjih planinskih koč. Poleg sob ima dom tudi skupna ležišča. Njihova kuhinja slovi po odličnih domačih dobrotah.

Dom na Lovrencu

Dom na Lovrencu

Nad Bašljem, tik pod Storžičem, na 845 metrih nadmorske višine, stoji dom s štirimi sobami in dvema studio apartmajema. V neposredni bližini stoji cerkev sv. Lovrenca, obdana s planinskim travnikom, od koder se lahko odpravite na raziskovanje Kamniško-Savinjskih Alp. Do Storžiča je le tri ure hoda. Gospodinja pripravlja odlične domače jedi, hišna specialiteta so slastni domači krofi.

Zavetišče v Hudičevem borštu

Zavetišče v Hudičevem borštu

Planinski točki zaradi prečudovitih razgledov pravimo tudi »Balkon Gorenjske«. Nahaja se na robu Hudičevega boršta, gozdnega rezervata Zaplata, na južnem pobočju Cjanovce. Zavetišče ima odprto in pokrito teraso, tik pod njim je vzletišče za jadralne padalce. 

Planinska koča na Sv. Jakobu

Planinska koča na Sv. Jakobu

Koča stoji 961 metrov nad morjem in ima čudovit razgled na kranjsko ravnino, Kamniško-Savinjske Alpe ter Triglav. V neposredni bližini sta arheološko najdišče in cerkev Sv. Jakoba. V lepo urejeni mansardi je 15 ležišč. Pozimi se lahko ogrejete ob kmečki peči, poleti pa pod sončnimi žarki na udobnih ležalnikih. Koča je odlično izhodišče za bolj in manj zahtevne gorske ture.

Cojzova koča na Kokrskem sedlu

Cojzova koča na Kokrskem sedlu

Koča stoji na vrhu Kokrškega sedla in je priljubljeno izhodišče za obisk Grintovca in Kalške gore. Opremljena je z ekološkimi viri energije. Z njene naravne terase je čudovit razgled na bližnje gore. V 16 sobah in na skupnih ležiščih lahko prespi 90 obiskovalcev.