S padalom nad oblake

Razgledi, ki jemljejo sapo, in prijazna termika k nam privabljajo jadralne padalce iz Slovenije in tujine. Pri nas so vedno dobrodošli in ne mine lep dan, da na nebu ne bi opazili vsaj nekaj ljubiteljev miru in svobode. V Preddvoru deluje klub jadralnih padalcev Turbulenca, tukaj ima svoj dom tudi eden najuspešnejših jadralnih padalcev na svetu, Tone Svoljšak. Modro nebo!

Središču Preddvora najbližji in najbolj priljubljeni vzletišči sta Potoška gora (1283 m) in Zavetišče v Hudičevem borštu na Zaplati (1328 m), najvišje in bolj zahtevno je vzletišče na Storžiču (2132 m), najlaže dostopno pa je vzletišče Sv. Lovrenc nad Bašljem (892 m). Uradno pristajališče za jadralne padalce je na zahodni strani jezera Črnava. 

Razvoj tega vse bolj popularnega športa pri nas spodbuja Klub jadralnih padalcev Turbulenca. Njegovi člani skrbijo za urejenost vzletišč in pristajališč, organizirajo izobraževanja, predavanja ter različna tekmovanja (Hike&Fly, Ski&Fly ...). Za vodenje do vzletišč, skoke v tandemu in svetovanje o razmerah ter pogojih jadranja na našem nebu so na voljo tudi obiskovalcem. Njihovi priljubljeni zbirališči sta Pension Zaplata in Pizzerija Urša.

V padalskih krogih velja, da je pri nas daleč naokoli najboljša termika. Z našimi padalci lahko doživite izkušnjo, ko si s pticami delite modro nebo. Zajadrajte nad oblaki in se prepustite čudovitim razgledom.