Športne aktivnosti, zgodovina, kultura, umetnost

Sprehodi in osvajanje gorskih vrhov. Skrivnostni gradovi in razkošje cerkva. Veslanje po jezeru in spusti z gorskimi kolesi. Zgodovinske osebnosti in kulturna dediščina. Ribarjenje ob šumenju Kokre in jadranje nad oblaki. Kmečki praznik in butični glasbeni festival. Sendvič v nahrbtniku in kulinarični presežki. In vse vmes. Čisto blizu glavnega letališča in prestolnice Ljubljana.

Tematske poti

Po tovorni poti iz 14. stoletja se sprehodite skozi zgodovino našega kraja. Z malčki odkrivajte skrivnosti preddvorskih štorkelj na interaktivnem orientacijskem pohodu skozi gozd. Podajte se po osamljenih, a dobro označenih poteh in ob čudovitih razgledih spoznavajte našo kulturno dediščino, reke, potoke, rastlinstvo in živalski svet. 

POJDIMO NA IZLET

Preživite dan malo drugače

Neokrnjeni travniki, pašniki in gozdovi, bogata kulturna in stavbna dediščina ter gostoljubni domačini prav vsakemu obiskovalcu nudijo, da vsak dan preživi nekoliko drugače. Za nekaj malega spodbude vas lahko povabimo v kraljestvo naših čebel, na naš pravljični grad ali pa na zvočno pustolovščino, s katere boste zvočne vtise lahko odnesli domov ali jih poslali svojim najdražjim.

Lokalna tržnica

Spominki in spomini

Slovenija je dežela raznovrstnih jedi in okusov, ekološkega kmetovanja in umetnikov domače obrti. Vsaka pokrajina je obarvana drugače, vsak kraj ima svoje posebnosti, tudi Preddvor.

Doživite naše gostoljubje

Tako kot se v naši deželi med seboj prelivajo gorovja, ravnice, reke in morje, se med pokrajinami prelivajo okusi. Naši gostinci so pri pripravi svojih kuharskih mojstrovin nadvse izvirni in na vsakem jedilniku boste našli slastna presenečenja. Naj gre za tradicionalne preddvorske in slovenske jedi ali pa za največje dosežke svetovnih masterchefov. Ob vseh dobrotah vas bodo pospremili okusi odličnih vin najboljših slovenskih vinarjev.

Ostanite pri nas malo dlje

Razvajanje v hotelu ali penzionu, najem sodobnega apartmaja, bivanje v sanjski počitniški hišici, čar kmečkega turizma, nočitve v gorskih kočah, romantika v glamping hiškah. V vseh letnih časih so pri nas na voljo nadvse raznolike oblike namestitev. Poleg urejenosti, čistoče, varnosti in udobja imajo še en pomemben skupni imenovalec: gostoljubne in srčne gostitelje. 

 

Spremljajte nas na Instagramu
#visitpreddvor