Na zdravje in dober tek

Tako kot se v naši deželi med seboj prelivajo gorovja, ravnice, reke in morje, se med pokrajinami prelivajo okusi. Naši gostinci so pri pripravi svojih kuharskih mojstrovin nadvse izvirni in na vsakem jedilniku boste našli slastna presenečenja. Naj gre za tradicionalne preddvorske in slovenske jedi ali pa za največje dosežke svetovnih masterchefov, ob vseh vas bodo pospremili okusi odličnih vin najboljših slovenskih vinarjev.

Gostilna pr’ Bizjak

Gostilna pr’ Bizjak

»Gostilna z dušo« ima več kot dvestoletno tradicijo in slovi po izvrstni domači hrani, vrhunskih vinih in čudovitem ambientu. Pogosto je prizorišče porok in drugih slavnostnih dogodkov. Terasa s pogledom na zeleni park z ribnikom in glamping hiškami z zunanjimi lesenimi kadmi ter savno je le še pika na i.

Gostilna pri Majču

Gostilna pri Majču

Gostilna z več kot dvestoletno tradicijo se nahaja v središču Preddvora. Hišna specialiteta so preddvorski vampi, pripravljeni po več kot sto let starem družinskem receptu. Ponudbo dopolnjujejo z raznovrstnimi tradicionalnimi slovenskimi jedmi, kot je priljubljena s'narska mal'ca. Poleti je nadvse priljubljen njihov vrt, objet v prijetno senco veličastnih divjih kostanjev.

Šolska ulica 2, SI – 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Pension Zaplata

Pension Zaplata

Restavracija penziona Zaplata slovi po divjačinskih jedeh in tradicionalnih slovenskih specialitetah s pridihom sodobnega časa. Jedi so pripravljene iz svežih sestavin, zato se jedlinik prilagaja letnim časom. Penzion je urejen v prijetnem, tipičnem alpskem slogu, s terase pa je čudovit pogled na okoliške gore.

Picerija Gorski privez

Picerija Gorski privez

Po letih izkušenj v ladijskih kuhinjah je lastnik svoje kuharsko znanje zasidral v središče Preddvora. Poleg pic iz krušne peči ima v ponudbi še avtohtono preddvorsko posmoduljo, hladne predjedi in solate. Zaključene skupine si na letnem vrtu lahko privoščijo na grilu pečenega odojka ali jagenjčka.

Pizzerija Urša

Pizzerija Urša

Picerija stoji v neposredni bližini jezera Črnava, s čudovitim pogledom na gore. Poleg pic ponujajo še testenine, vseh vrst solate, zrezke, kalamare ter izvrstne sladice. Gostinski ponudbi so pridali tudi lično opremljene apartmaje. V Urši si čas lahko krajšate z biljardom, pikadom ali namiznim nogometom.

Okrepčevalnica Seljak

Okrepčevalnica Seljak

Seljakovi slovijo po odličnih domačih jedeh, v ponudbi imajo tudi grill pojedine z dobrotami lokalnih kmetov in postrvmi iz bližnjih ribogojnic. Okrepčevalnica, h kateri spadajo tudi apartmaji, se nahaja le nekaj korakov iz središča Preddvora, njen vrt pa poleti nudi prijetno senco.

Okrepčevalnica Rožmarin

Okrepčevalnica Rožmarin

Priljubljena točka pohodnikov in obiskovalcev je slikovita vasica Možjanca, s katere se razprostirajo čudoviti razgledi na kranjsko dolino in okoliška hribovja. Po sprehodu do cerkvice in razgledne točke ali pa proti Štefanji gori vam bodo postregli s hladnim narezkom in osvežilnimi pijačami. Za zaključene skupine z veseljem pripravijo tudi krepke domače pojedine.

Francijeva koča na Sv. Jakobu

Francijeva koča na Sv. Jakobu

Koča se nahaja le nekaj deset metrov pod cerkvico sv. Jakoba. Z velike sončne terase je lep razgled na Kranjsko-Sorško polje, od tam pa se razteza vse do Triglava. Koča je odprta vsak konec tedna, iz njene kuhinje pa se širi vonj po okusnih domačih jedeh in sladicah. 

Beachvolley Fitko

Beachvolley Fitko

Igrišče za odbojko na mivki in brunarica se nahajata tik nad jezerom Črnava. Gostijo državna in celo evropska prvenstva v odbojki na mivki. Terasa z otroškim kotičkom ima čudovit razgled na Storžič in okoliške hribe. Poleg osvežilih napitkov zaključenim skupinam postrežejo tudi s prigrizki.

Brunarica Turističnega društva Bašelj

Brunarica Turističnega društva Bašelj

Brunarica nadvse aktivnih članov Turističnega društva Bašelj se nahaja tik ob šumenju potoka Belca. Med tem ko si boste privoščili osvežilno pijačo, se vaši malčki lahko zabavajo na lesenih igralih. K brunarici spadata tudi bližnje nogometno in košarkarsko igrišče, ob katerih je še ena brunarica s čudovitim pogledom na Storžič. Brunarici sta nadvse primerni za zabave in piknike zaključenih družb.

Park Bor

Park Bor

Park Bor leži v neposredni bližini jezera Črnava. Prijeten lokal, sredi zelenih travnikov, nudi osupljiv pogled na bližnje vršace ter okoliške hribe, ki sega vse do Krvavca. Ob jezeru urejena obala kar vabi k postanku, otroški smeh pa se razlega iz novo urejenega otroškega igrišča. Veliko razlogov, da se ustavite na kavici ali na tortici z najlepšim razgledom.

Kavarnica Dvor

Kavarnica Dvor

Kavarnica s čudovitim razgledom na Storžič in okoliške hribe se nahaja ob trgovinici v središču Preddvora. Poleg odlične kave imajo v ponudbi še sezonske osvežilne pijače in sladoled. Občasno organizirajo tudi tematske dogodke, kot na primer povabilo na golaž, kostanjev piknik, potopisna predavanja in oglede športnih dogodkov na velikem ekranu.

Pumpa pub bar

Pumpa pub bar

Prijeten lokal tik ob glavni cesti Kranj–Jezersko je pogosto izhodiščna točka za izlete, gorske in kolesarske podvige. Obiskovalci si na bencinski črpalki dopolnijo zaloge okrepčil, nakar si na terasi s čudovitim razgledom na gore privoščijo še dišečo kavico. Na poti nazaj to vajo pogosto ponovijo, le da kavico zamenjajo z osvežilno pijačo.

Tupaliče 35 A, 4205 Preddvor Prikaži na zemljevidu >>
Cojzova koča na Kokrskem sedlu

Cojzova koča na Kokrskem sedlu

Koča PD Kamnik je ob obnovi dobila povsem novo kuhinjo, v kateri nastajajo predvsem tradicionalne jedi na žlico. Ob joti in ričetu je na jedilniku redno tudi hišna specialiteta kokrski lonec. Gre za osvežilno in hkrati krepčilno jed na žlico, skuhano po avtorskem receptu.

Dom na Čemšeniku

Dom na Čemšeniku

Dom se nahaja v neposredni bližini kristalno čistega izvira, ki napaja ne le kočo, ampak celoten Kranj in okoliške kraje. Oskrbniški par se je za delo v koči odločil, saj gospa odlično kuha. V to se lahko prepričate vsak konec tedna, ko na jedilniku lahko izbirate med ričetom, bogračem, golažem, joto, štruklji, različnimi zavitki, kislim mlekom z žganci, kruhovimi cmoki in še vrsto drugih domačih dobrot.

Dom na Lovrencu

Dom na Lovrencu

Na Lovrencu je vsak konec tedna na jedilniku ena od enolončnic, kot so jota, segedin, ričet, obara … Enolončnice vam namreč nadomestijo natrij, ki ga izgubite s potenjem, tekočina vas rehidrira, ostale sestavine pa vam povrnejo moč in energijo. Postrežejo vam tudi z domačim narezkom, njihova specialiteta pa so slastni bobi, kakor pri nas rečemo njihovim slavnim krofom.

Planinski dom na Kališču

Planinski dom na Kališču

V gorskih postojankah je hrana prilagojena potrebam utrujenega pohodnika. Sploh enolončnice so odlična rešitev, saj nadomestijo natrij, ki ga izgubite s potenjem, tekočina vas rehidrira, ostale sestavine pa povrnejo moč in energijo. Seveda na jedilniku nikoli ne manjka domača sladica, kot je sočen jabolčni zavitek.

Planinska koča na Sv. Jakobu

Planinska koča na Sv. Jakobu

Na jedilniku ene naših najbolj obiskanih hribovskih postojank najdete enolončnice, zelje s klobaso, ajdove žgance … Slovijo tudi po izvrstnih sladicah, kot so pita Jakob, jabolčni zavitek in vaflji z nutelo. Poleg posebnega piva za kolesarje imajo tudi čisto svoje, Jakobovo pivo. Posebnost so nedeljski zajtrki z ocvrtimi jajčki, umešanimi jajčki s šunko ali gobami, toplimi sendviči in ocvirkovo potico.

Zavetišče v Hudičevem borštu

Zavetišče v Hudičevem borštu

Zavetišče ima kuhinjo le za interno uporabo, zato boste morali malico prinesti s seboj, razen če zdržite do sosednjih gorskih postojank, Sv. Jakoba ali pa Doma na Kališču, odvisno s katerega konca privandrate. Z veseljem pa vam bodo skuhali dišečo turško kavico in vam postregli s hladnimi osvežilnimi pijačami.