Od igrive harmonike do čisto resne glasbe

Obredi, rituali, miti in umetnost smo si ljudje izbrali za povezovanje med sabo, povezovanje z drugimi svetovi in povezovanje z bogom. Vse te oblike našega delovanja označujemo z besedo kultura. Beseda kult pomeni čaščenje, pripona ura pa svetloba. Če izhajamo iz tega zapisa naše domače pisateljice Marie Ane Kolman, lahko nadaljujemo, da vas skupaj z domačimi in gostujočimi umetniki vabimo, da vstopite v naše svetišče svetlobe.

POPOLNA ZAPORA MOSTU ČEZ REKO KOKRO

POPOLNA ZAPORA MOSTU ČEZ REKO KOKRO

Obveščamo, da bo od 11. 6. 2024 dalje popolna zapora mostu čez reko Kokro v Preddvoru. Rekonstrukcija se bo izvajala predvideno do 1. 10. 2024. Obvozi so ustrezno označeni. Hvala za razumevanje, Občinska uprava Preddvor.

Most čez reko Kokro, Preddvor
11. 6. 2024 – 11. 10. 2024 / 00:00
Občina Preddvor
Pogovorni večeri Ivke Sodnik: Tadej Beguš, reševalec življenj

Pogovorni večeri Ivke Sodnik: Tadej Beguš, reševalec življenj

Tadej Beguš je Tolminec, ki ga je življenjska pot pred leti pripeljala v Preddvor. Zaposlen kot reševalec v Urgentnem centru v Zdravstvenega doma Škofja Loka bo predstavil okoliščine, v katerih se pogosto znajdejo reševalci pri prvi pomoči ter prikazal uporabo avtomatskega električnega defibrilatorja. Kot inštruktor prvih posredovalcev bo skušal ozavestiti, da se nas čim več nauči osnovnih postopkov oživljanja. Vstop prost, dobrodošli prostovoljni prispevki.

grad Dvor, Preddvor
18. 6. 2024 / 19:00
ZT Preddvor
Festival bonbonov Štoflc

Festival bonbonov Štoflc

Grajski park gradu Dvor v središču Preddvora bo ponovno gostil Festival bonbonov Štoflc, ki je dobil ime po bonbonih, ki so jih v preteklosti izdelovali v Bašlju in ponuja obilo zabave za male in velike. Na Štoflcfestu za celotno ponudbo velja valuta štoflc. Vstopnine ni, cena za udeležbo na vseh animacijah znaša 3 štoflce. Menjalnice bodo na info točkah pri vseh vhodih v grajski park. Štoflc je zakon!

grad Dvor
22. 6. 2024 / 11:00 – 17:00
ZT Preddvor
PIFF - Mednarodni folklorni festival Preddvor

PIFF - Mednarodni folklorni festival Preddvor

Folklorno društvo Preddvor kulturno dediščino Preddvora ohranja že preko 70 let. Na tradicionalnem Mednarodnem folklornem festivalu Preddvor PIFF združujejo folklorne skupine iz številnih držav, ki se bodo tudi letos v sprevodu podale čez središče Preddvora in v grajskem parku gradu Dvor uprizorile čudovito folklorno doživetje. Na dan festivala bo od 11. ure dalje potekal tudi tradicionalni Petrov sm'n. Vstop prost.

 

grad Dvor, Preddvor
23. 6. 2024 / 14:00
FD Preddvor
Petrov sm'n

Petrov sm'n

Tradicionalni Petrov sm'n bodo letos ob blagoslovu otvorile pevke ŽPZ Plamenke, na stojnicah pa boste lahko izbirali med raznovrstno ponudbo pridelkov in izdelkov naših kmetov in rokodelcev, otroci pa bodo uživali v otroškem programu. Vstop prost.

grajski park gradu Dvor, Preddbor
23. 6. 2024 / 11:00 – 17:00
ZT Preddvor
6. tradicionalna Literarna pot pod Storžičem

6. tradicionalna Literarna pot pod Storžičem

Pot je bogata tako vsebinsko kot tudi v doživljanju naravnih lepot v deželici pod Storžičem. Pohod kondicijsko ni zahteven in poteka po položnem delu terena. Pohod je brezplačen, zaželene so predhodne prijave.

Zbor pred trgovino Mercator (Breška pot 2a)
7. 9. 2024 / 10:00
KD Josipina Turnograjska
Dan čarovnic na gradu Dvor

Dan čarovnic na gradu Dvor

V gradu Dvor v središču Preddvora domuje prijazna čarovnica Priletičnica. 31. oktobra praznuje rojstni dan in na svojo zabavo vabi male in velike otroke. Še posebej bo vesela tistih v strašnih kostumih, organizirala bo tudi izbor najbolj izvirnih čarovniških klobukov. 

Grad Dvor
31. 10. 2024 / 10:00 – 18:00
ZT Preddvor, Zavod grof in grofica