Pustite se zapeljati

Res je, da vse informacije o Preddvoru in njegovih znamenitostih lahko najdete na spletu in v knjižnih vodičih, pa vendar le-ti ne morejo zamenjati ogleda z domačinom, ki živi in diha s svojim krajem. Ob strokovnem vodenju tako odkrivate zanimive lokalne zgodbe in skrite kotičke, ki bi sicer spolzeli mimo in vi bi bili prikrajšani za nepozabno izkušnjo.

Okolica Preddvora je bila poseljena že stoletja nazaj, kar priča o njegovi strateški legi. Arheološke najdbe iz staroslovanske dobe uvrščajo Gradišče nad Bašljem med najpomembnejše naselbine takratnega časa tako v našem kot širšem prostoru. Ponosni smo tudi na štiri gradove in številne cerkvice, ki jih lahko obiščete ob sprehodu po bližnji okolici. Na gradu Turn doživite čas Josipine Urbančič Turnograjske, naše prve pesnice, pisateljice, skladateljice in pravljičarke, ki je tam živela in ustvarjala v 19. stoletju.

Zaupajte nam svoje želje in pričakovanja in se prepustite vodenju naših izkušenih vodnikov. Pustite se zapeljati  zgodovini, kulturi, naravnim lepotam in znamenitostim našega malega bisera. Domov se boste vrnili z nepozabnimi spomini.

Spoznavanje Preddvora z lokalnim vodnikom je edinstvena in pristna izkušnja, ki vam bo še dolgo ostala v spominu.