Okusi kranjskih miz

Okusi kranjskih miz

Gorenjski gostinci bodo v drugi polovici maja na Okusih kranjskih miz ponudili jedilnike po enotni ceni. Osredotočili se bodo na lokalne sestavine in jih v svojem kuharskem slogu predstavili v vsej svoji lepoti. Rezervacije so obvezne.

Gostilna pr' Bizjak
10. 5. 2024 – 26. 5. 2024 / 10:00 – 21:00
ZTK Kranj, ZT Preddvor
Gojzar tanc, alpski spektakel v naročju slovenskih gora

Gojzar tanc, alpski spektakel v naročju slovenskih gora

Gojzar tanc je open air koncert v prekrasnem ambientu naših gora, hribovska fešta v gojzarjih kot poklon naši Sloveniji. Noreli bomo na vse naše viže. Prizorišče na Možjanci bo ponudilo vrhunski ambient, vrhunsko glasbo in vrhunsko doživetje! Več informacij o dogodku najdete na spletni strani.

Alpska arena Preddvor, Možjanca
25. 5. 2024 / 16:00 – 22:00
Fehtarji
Festival bonbonov Štoflc

Festival bonbonov Štoflc

Grajski park gradu Dvor v središču Preddvora bo ponovno gostil Festival bonbonov Štoflc, ki je dobil ime po bonbonih, ki so jih v preteklosti izdelovali v Bašlju in ponuja obilo zabave za male in velike. Na Štoflcfestu za celotno ponudbo velja valuta štoflc. Vstopnine ni, cena za udeležbo na vseh animacijah znaša 3 štoflce. Menjalnice bodo na info točkah pri vseh vhodih v grajski park. Štoflc je zakon!

grad Dvor
22. 6. 2024 / 11:00 – 17:00
ZT Preddvor
PIFF - Mednarodni folklorni festival Preddvor

PIFF - Mednarodni folklorni festival Preddvor

Folklorno društvo Preddvor kulturno dediščino Preddvora ohranja že preko 70 let. Na tradicionalnem Mednarodnem folklornem festivalu Preddvor PIFF združujejo folklorne skupine iz številnih držav, ki se bodo tudi letos v sprevodu podale čez središče Preddvora in v grajskem parku gradu Dvor uprizorile čudovito folklorno doživetje. Na dan festivala bo od 11. ure dalje potekal tudi tradicionalni Petrov sm'n. Vstop prost.

 

grad Dvor, Preddvor
23. 6. 2024 / 14:00
FD Preddvor
Dan čarovnic na gradu Dvor

Dan čarovnic na gradu Dvor

V gradu Dvor v središču Preddvora domuje prijazna čarovnica Priletičnica. 31. oktobra praznuje rojstni dan in na svojo zabavo vabi male in velike otroke. Še posebej bo vesela tistih v strašnih kostumih, organizirala bo tudi izbor najbolj izvirnih čarovniških klobukov. 

Grad Dvor
31. 10. 2024 / 10:00 – 18:00
ZT Preddvor, Zavod grof in grofica